Categorie: ICT

type: Succesmomenten

Aron Verbogt

Wat doe je als je tijdens een sollicitatieproces merkt dat de baan in kwestie niet bij je past? Dan kan je twee dingen doen; opgeven of doorzetten. Het tweede deed Aron Verbogt. Hoe een bijna-treinverkeersleider zijn ideale baan vond in de ICT.

Treinverkeersleider. Kijkend naar de vacature wist Aron het zeker; dit was iets voor hem. Hij solliciteerde meteen op de functie. Maar tijdens zijn opleiding ontdekte hij dat zijn talenten eigenlijk heel ergens anders van pas kwamen.

Waar de ene deur sloot, gingen er anderen open. Typerend voor ProRail, vertelt Aron. "Je kan binnen ProRail blijven groeien. Instappen waar je je comfortabel voelt en uitgroeien tot iets waar je nog nooit aan gedacht had." Zo pakte Aron de telefoon op. Bellend met diverse ProRail-teams vond hij een plek als applicatiebeheerder; Aron werd ICT-er.

Er wordt soms vergeten dat we ook een van de grootste ICT-bedrijven van Nederland zijn.

Als applicatiebeheerder bouw je aan de infrastructuur binnen ProRail. Zo beheert het team van Aron onder andere de hele app-suite, de websites van ProRail en de interne digitale infrastructuur. Maar dat betekent niet dat Aron heel de dag tegen een beeldscherm vol code aankijkt. "Er zitten echt heel veel creatieve projecten tussen. Ik hou me ook bezig met hulpvragen en adviesprojecten." De spoorwereld blijft de kern van ProRail. Maar er is meer, volgens Aron. "We zijn dankzij dat spoor een van de grootste ICT-bedrijven van Nederland."

Agile werken, multidisciplinaire teams, dagelijkse stand-ups. Voormalige onderwijsassistent en bijna-treinverkeersleider Aron heeft het leven als ICT-er omarmd. "Van alle banen die ik heb gehad is deze de beste. Ik ga elke dag met een lach naar mijn werk. De ProRail-cultuur is echt fantastisch; je kan overal aankloppen." Dat is ook wel nodig, vertelt hij verder. "Als ik mijn baan niet uitvoer, halen we de deadlines niet. Daarom is het team altijd bereikbaar voor elkaar. De telefoon staat altijd aan want stel je voor dat er een noodgeval is." Die noodgevallen zijn zeldzaam maar komen voor. "We hebben wel eens een livegang getest op een minder druk moment. Toen viel de toegang tot de ProRail website uit en we hadden maar een uur om de boel te redden. Dan moet je hard aan de bak om het te fixen."

Elke dag vooruit? Kies voor een carrière bij ProRail!

Bekijk: Elke dag vooruit? Kies voor een carrière bij ProRail!

Applicatiebeheerder Aron vond z’n ideale baan bij ProRail.

Ontdek meer over ICT

Verhalen

Meer verhalen