Categorie: Techniek

type: Succesmomenten

Hamza Al-Adhal

Je hebt een achtergrond in civiele techniek, bent ambitieus en wil zo snel mogelijk aan de slag. De enige horde; je spreekt de taal van het land waar je woont niet. Voor die uitdaging stond onze bouwadministrateur Hamza Al Adhal.

Hamza studeerde in het Verenigd Koninkrijk. De loopbaan van de als civiel ingenieur opgeleide Hamza leidde hem langs bouwprojecten in Mozambique, Jemen en de Democratische Republiek Congo. Eenmaal in Nederland wilde de ambitieuze Hamza zich verder ontwikkelen. Maar de Nederlandse taal sprak hij niet. "Een baan vinden was daardoor moeilijk."

Bij ProRail kreeg Hamza een jaarcontract, inclusief taalcursus. Zo bouwt hij bij ons verder aan zijn loopbaan en leert hij tegelijkertijd Nederlands.

Een van de moeilijkste dingen is de vaktaal.

Hamza richt zich bij ProRail als bouwadministrateur met name op de uitvoering van de bouwprojecten. Daarin ondersteunt hij de bouwmanager op diverse niveaus. Zo bereidt hij documenten en rapporten voor, faciliteert hij meetings tussen de verschillende stakeholders én bezoekt hij bouwlocaties.

Dat betekent dat Hamza nogal wat mensen spreekt. Aannemers, bouwmanagers, opzichters en leveranciers; ze spelen allemaal een rol binnen de projecten. "Een van de moeilijkste dingen is de vaktaal. Maar collega’s helpen me met oefenen. Deze functie is een hele mooie kans voor mij!"

Elke dag vooruit? Kies voor een carrière bij ProRail.

Bekijk: Elke dag vooruit? Kies voor een carrière bij ProRail.

Bouwadministrateur Hamza leert Nederlandse taal bij ProRail.

Ontdek meer over techniek

Verhalen

Meer verhalen