Categorie: Human resource management

type: ProRailers

Nicole Goossens

Nicole Goossens maakt deel uit van het team Inclusie van ProRail. Daarin zitten 6 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Allemaal met hun eigen verhaal. Dat van Nicole is dat ze te maken heeft met NAH, oftewel niet-aangeboren hersenletsel. Het houdt in dat ze maximaal 12 uur per week inzetbaar is als communicatiemedewerker.

"Ik werk op de afdeling Procurement, die houdt zich bij ProRail bezig met alles wat met inkoop te maken heeft. Oftewel de hoogste kwaliteit inkopen tegen de beste voorwaarden en gunstigste prijs. Dat gaat van grote infrastructurele projecten tot drukwerk of zaalhuur."

"Er zijn 4 onderdelen. Eentje daarvan is inkoopinnovatie. Daaronder valt onder andere het inkoopplein. We evalueren, begeleiden en verbeteren het inkoopproces. Dat doen we voor heel ProRail. Ik houd mij bezig met de communicatie van het inkoopplein. Daarbij moet je denken aan allerlei communicatiewerkzaamheden, zoals een nieuwe website."

Serviceloket

Ze werkt sinds januari 2021 bij ProRail. "Er is heel veel ruimte om je werkzaamheden zo in te vullen zoals jij het wilt. Ook het werk is heel leuk en leerzaam. We werken toe naar 1 serviceloket, waar alle inkoopvragen terechtkomen. De communicatie daarover gaat echt iedereen bij ProRail aan. Hoe gaaf is dat, dat ik daar een bijdrage aan mag leveren?"

Via een bekende kwam Nicole in contact met ProRail. "In de gesprekken voelde ik meteen een warm welkom. Ik was direct onderdeel van de afdeling. En dat is nog steeds zo. ‘Wat leuk dat je er bent’, kreeg ik vaak te horen. Er is veel vrijheid en vertrouwen om je verder te ontwikkelen. Ook heb ik een buddy en is er speciale begeleiding en ondersteuning. Heb ik iets nodig, dan kan ik dat aangeven."

Heel gaaf dat ik een bijdrage mag leveren aan de communicatie bij ProRail.

Summerschool

Wat ze verder waardeert bij ProRail is dat er ook ruimte is voor vermaak. "We sloten een sessie over hybride werken af met een gezellige borrel. Ik heb toen een pubquiz gemaakt. Als je zoiets doet, dan wordt dat erg gewaardeerd. Ook was ik een enthousiaste deelnemer aan de summerschool van ProRail. Er werden veel workshops gegeven. Inhoudelijk over belangrijke ProRail-thema’s en veranderingen. En ook over de ontwikkeling van je soft-, hard-skills en vitaliteit. Ik volgde een inspiratiesessie van hoogleraar Erik Scherder over thuiswerken en de invloed hiervan op je hersens. Die tips om je brein fit te houden, waren erg leerzaam."

Cirkel

Het is duidelijk. Nicole heeft haar draai gevonden bij ProRail. De ruimte, vrijheid, ondersteuning en begeleiding maken voor haar de cirkel rond. "Mijn contract is inmiddels verlengd en ik heb zicht op een vaste aanstelling. Hoe mooi is dat?"

Verhalen

Meer verhalen