Communicatie en Externe Betrekkingen

Wij maken het verschil. Voor Nederland, het spoor en voor jou. 

Naar vacatures

Elke dag vooruit met Communicatie en Externe Betrekkingen

Bij ProRail hebben we een missie. Elke dag verbinden we mensen, steden en bedrijven op een duurzame manier via het spoor. En die missie delen we graag met de rest van Nederland! Onze collega’s op de afdeling Communicatie en Externe Betrekkingen (Communicatie & EB) zorgen daarvoor. Alles wat belangrijk is communiceren wij op een duidelijke en creatieve manier, zowel buiten als binnen ProRail. Van nieuwsbrieven en werkbezoeken tot socialmediaposts, campagnes, crisiscommunicatie en persconferenties. Jij en je collega’s blijven in contact met Nederland. Vanuit deze 4 disciplines:

  • Corporate Advies.
  • Externe Betrekkingen.
  • Media en Creatie.
  • Omgevingscommunicatie en Publieksvoorlichting.

Communiceren is natuurlijk meer dan alleen zenden. Als afdeling Communicatie & EB maken we impact. Daarom gaan jij en je collega’s altijd een stapje verder om contact te zoeken met iedereen die betrokken is. Denk daarbij aan bewonersavonden, evenementen, gesprekken met Kamerleden en zelfs live-uitzendingen voor onze medewerkers vanuit een eigen ProRail-studio. Elke week kijk je met je collega’s vooruit naar interessante ontwikkelingen. Iedereen heeft zo zijn eigen interesses en specialismes. Daarom valt er altijd wat te leren van jouw collega’s. En omdat alle afdelingen van ProRail te maken krijgen met communicatie, ontmoet jij superveel mensen!

ProRail voor jou

Jij kunt het verschil maken voor het spoor en voor de maatschappij. Misschien als woordvoerder die de pers te woord staat na een ongeluk, of als publieksvoorlichter die luistert naar de zorgen van omwonenden. En wat te denken van de content marketeers die onze boodschap op een creatieve manier verwerken en verspreiden. Of onze Public Affairs-adviseurs die contacten onderhouden met de politiek en verschillende ministeries. Al deze collega’s houden ProRail in contact met de mensen om wie het gaat. Je bent altijd aan het balanceren tussen verschillende partners en belanghebbenden van ProRail. Daarom is ook geen dag hetzelfde! Ook kun je rekenen op uitstekende opleidingsmogelijkheden. Zo werk je met plezier en groei je in je vak.

Lees meer over onze cultuur >

Communicatie en Externe Betrekkingen vacatures

Job alert instellen

Dat is jammer, op dit moment zijn er geen vacatures. Als je een job alert aanmaakt, dan krijg je direct een seintje als we wel een passende vacature voor je hebben.

Leer je toekomstige collega's kennen

  • Ramona houdt zich als adviseur omgevingscommunnicatie voornamelijk bezig met alle buren langs het spoor.
  • Mirjam is de stem van ProRail.