Onze cultuur: typisch ProRail!

Verbinding maken, dat is typisch ProRail. Dit doen we op veel manieren. In de eerste plaats door mensen, steden en bedrijven per spoor te verbinden. Daarnaast gaan we elke dag vooruit door de verbinding met collega’s, samenwerkingspartners en leveranciers. Dit merk je in de manier waarop we samenwerken, onszelf verbeteren en uitdagingen aangaan. Onze bedrijfscultuur is open, betrokken, behulpzaam en inclusief. Of zoals Anna, manager verkeersleidingpost in Alkmaar, het omschrijft:

We doen het hier echt samen. Er heerst een familiegevoel en het zorg-voor-elkaar-gehalte is hoog.

Anna, manager verkeersleidingpost.

ProRailers ontvangen je graag met open armen. Zij zijn nieuwsgierig naar wie je bent en wat je meebrengt. Heb je vragen of hulp nodig? Een helpende hand, een verhelderend antwoord of meedenkende collega is snel gevonden. Sommige collega’s zijn zelfs buddy of coach voor nieuwe medewerkers. Zij zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt bij ProRail.

En het allerbelangrijkste? Jij doet ertoe. Jouw kennis, vaardigheden en talenten maken het verschil voor al die mensen en goederen die elke dag veilig en op tijd op hun bestemming moeten aankomen. Op een duurzame manier. Daar mag je trots op zijn. Die verantwoordelijkheid vraagt tegelijkertijd om een gezonde drive. De drive om elke dag het beste uit jezelf en je carrière te halen. Daar helpen we je graag bij. Met ontwikkelgesprekken, coaching, training en de vrijheid om jouw creatieve ideeën om te zetten in waardevolle resultaten. Sander, manager platform services zegt hierover:

Het mooie van ProRail is dat er veel ruimte is voor opleiding en ontwikkeling. Je hoeft echt niet meteen alles te kunnen, wel moet je openstaan om te leren.

Sander, manager platform services.

Wat onze medewerkers nog meer vertellen over werken bij ProRail:

Er is veel vrijheid en vertrouwen om je verder te ontwikkelen. Ook heb ik een buddy en is er speciale begeleiding en ondersteuning. Heb ik iets nodig, dan kan ik dat aangeven.

Nicole, communicatiemedewerker.

“ProRail biedt ontzettend veel mogelijkheden, vooral qua duurzaamheid en innovatie. Bovendien is het een aantrekkelijke en fijne werkgever. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en de balans tussen werk en privé is dik in orde.”

Roos, corporate recruiter.

“Met alle ontwikkelingen en veranderingen nu en in de toekomst, is het heel interessant om bij ProRail te werken. Zeker op het gebied van Finance gebeurt er veel. Dat maakt ons werk fantastisch. Het verveelt nooit.”

Way Fong, landelijk manager finance.

Onze verhalen

Klik hier voor meer verhalen