Altijd en overal een werkplek die bij je past

Fijn werken doe je op een werkplek die past bij je werkzaamheden, persoonlijke voorkeuren en team. Dit kan een teamruimte of ontmoetingsruimte op kantoor zijn, je eigen thuiswerkplek of onderweg in de trein. Het is maar net hoe het jou en je team op dat moment het beste uitkomt. Hybride werken noemen we dit. Bij ProRail geloven we dat je op die manier de beste prestaties neerzet, jezelf optimaal kunt ontwikkelen en op een effectieve manier samenwerkt met collega’s.

Een gezonde mix

Een gezonde mix tussen thuis en op kantoor, rust en reuring, zorgt ervoor dat je met plezier werkt en meer balans ervaart. Hierdoor wordt jouw werkdag beter, leuker en makkelijker. Een hybride werkomgeving draagt maximaal bij aan de resultaten die jij en je collega’s neerzetten. Wij geven je daarom het vertrouwen dat je zelf het beste weet wat je nodig hebt om jouw persoonlijke taken en teamopgave te vervullen. Met je team bepaal je waar, wanneer en hoe jullie elkaar ontmoeten, samenwerken of juist zelfstandig werken. Het draait hierbij allemaal om verbinding en elkaar accepteren voor wie we zijn. Het is een kwestie van ontdekken, experimenteren en met elkaar in gesprek blijven. Want iedereen is anders, werkt anders en heeft andere voorkeuren.

De juiste tools en faciliteiten

Hybride werken vraagt om goed ingerichte werkplekken en de juiste tools en faciliteiten. Die krijg je van ons, zodat jij je volledig kunt richten op waar jij goed in bent. Wat je werkzaamheden ook zijn. Of je nu de dienstregeling monitort vanaf jouw verkeersleidingspost of thuis werkt aan een projectplan. Voor overleggen, presenteren, inspireren, trainen en brainstormen hebben we op kantoor diverse project-, team- en vergaderruimtes.

Ook is er ruimte voor wie bureauwerk op kantoor wil doen. Daarnaast zorgen we ervoor dat je thuis een volwaardige werkplek hebt als dat nodig is. Natuurlijk beschik je daarbij over de juiste technologie om op een verantwoorde en veilige manier plaats- en tijdonafhankelijk te werken.

De 6 basisprincipes

Deze nieuwe manier van werken is geen vastomlijnd concept, maar eerder een doorlopend verbeterproces. Daarom hebben we een aantal punten opgesteld die ons helpen om dit op een goede manier te doen.

  • De combinatie van op kantoor werken en thuiswerken is de basis.
  • Al doende leren we wat werkt en wat niet.
  • De kantoorruimtes zijn vooral gericht op samenwerken en ontmoeten.
  • We zorgen voor een duidelijke scheiding tussen rust en reuring. Elke werkplek heeft een eigen functie.
  • Werk je veel thuis? Dan richt ProRail je thuiswerkplek in.
  • We staan achter onze keuze van hybride werken en ontwikkelen de vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Deze principes bieden ruimte om zelf aan de slag te gaan en jouw ideale werkomstandigheden te creëren. In verbinding met de mensen met wie je werkt. Zo gaan we, ook op het gebied van hybride werken, elke dag vooruit.