ProRail als werkgever

Altijd in beweging. Net als jij!

Stilstand is achteruitgang. Daarom gaan wij graag vooruit. Net als jij. Samen doen we er alles aan om Nederland in beweging te houden. We omarmen verandering en vernieuwing en gaan kleine én grote uitdagingen niet uit de weg. Dit doen we in een duurzame werkomgeving, die stimuleert, inspireert en uitdaagt. Een baan is immers zoveel meer dan werk en salaris. Het is jouw bijdrage aan de samenleving. Die bijdrage kun jij bij ProRail leveren. Of je nu het treinverkeer in goede banen leidt, bouwprojecten begeleidt, IT-oplossingen verzint of communicatieadvies geeft. Ben jij klaar om elke dag vooruit te gaan?

Jij bepaalt je eigen route naar succes

Werken met plezier, mooie doelen behalen en groeien in je vak, wie wil dat nu niet? Bij ProRail krijg je hiervoor alle kansen. Aan jou om die kansen te grijpen. Welke doelen wil jij behalen? Waar krijg je energie van? Wanneer ben jij op je best? Pak de regie en onderzoek wat jij nodig hebt om vooruit te komen. Jouw prestaties, ontwikkeling en plek in de organisatie staan niet vast. Ze bewegen met je mee. Via ons eigen leerplatform ProLeren kun je aan de slag met online trainingen, cursussen, modules, maar bijvoorbeeld ook bij het vinden van een coach. Daarnaast bieden we regelmatig inspiratie in de vorm van workshops, gastsprekers, kennissessies en een Summerschool. Elke dag vooruit betekent namelijk ook: elke dag iets leren. Op die manier geef jij kleur aan je werk, kun je inspelen op de veranderingen om je heen en maak je jouw ambities waar.

Wat kan ik vandaag bijdragen? Met die vraag begint elke werkdag bij ProRail.

Frederieke Maagdenberg, adviseur leren en ontwikkelen.

Een omgeving waarin jij optimaal tot je recht komt

Naast leren en ontwikkelen zijn er meer dingen belangrijk in je werk. Zoals een veilige omgeving, een prettige werksfeer, inhoudelijke uitdaging, een goede gezondheid en de juiste werk-privébalans. Al deze elementen samen bepalen of jij goed op je plek zit. Klopt het totaalplaatje? Dan kun je de wereld aan, ben je vrolijk en positief en behaal je de beste resultaten. Dat is fijn voor ons en voor jezelf. Daarom helpen we je graag om al deze elementen in balans te houden. Dit doen we door het gesprek aan te gaan en handvatten te bieden waarmee jij kunt werken aan thema’s die voor jou belangrijk zijn. Zo creëren we samen een omgeving die bij je past, waar jij je gehoord en gezien voelt en waar je het beste uit jezelf kunt halen. Duurzame inzetbaarheid noemen we dat.

Werken bij ProRail is werken aan jezelf.

Myrthe IJkelenstam, specialist duurzame inzetbaarheid.

Stap in de wereld van ProRail

Vanaf het allereerste moment geven wij je als nieuwe collega bij ProRail een warm welkom. Dat begint al vóór je eerste werkdag. Wij zorgen ervoor dat alles tiptop is voorbereid en dat jij over alle middelen en informatie beschikt die je nodig hebt voor een vliegende start. Bovendien gooien we je niet zomaar in het diepe. Naast een startgesprek met je manager staan je collega’s klaar om je wegwijs te maken. Verder kun je rekenen op een uitgebreid introductieprogramma, waardoor je een goed beeld krijgt van ProRail en jouw plek in de organisatie.