ProRail. Elke dag vooruit!

Bij de naam ProRail denken veel mensen al snel alleen aan treinen. Toch zit het net even anders: we beheren, onderhouden, vernieuwen en verbeteren het spoorwegnet in Nederland. Belangrijk werk, want dagelijks vertrouwen miljoenen mensen op een goed en veilig spoor. Om naar hun werk te gaan, familie en vrienden te bezoeken, eropuit te trekken of juist thuis te komen. En het aantal treinreizigers groeit met de dag. Net als het goederenvervoer per spoor. Niet vreemd als je bedenkt dat de trein al meer dan 180 jaar een van de meest duurzame manieren van vervoer is. Het spoorwegnet in Nederland is dan ook een van de drukste, betrouwbaarste en meest ingenieuze spoorwegnetwerken ter wereld. Daar werken we bij ProRail hard aan. Om het spoor, de stations en alles wat erbij komt kijken, veilig en in topconditie te houden. Uiteraard met onze blik op de toekomst, want vindingrijke ideeën en innovatieve oplossingen brengen Nederland elke dag vooruit. Vandaag, morgen én over nog eens 180 jaar.

Elke dag vooruit met zo’n 5.000 betrokken collega’s

Zo’n 5.000 betrokken collega’s zetten zich elke dag in voor de miljoenen reizigers en het goederenvervoer in Nederland. Samen zorgen zij voor een veilig en hoogwaardig spoorwegnet, mooie stations en perrons en goed onderhouden bruggen, tunnels, overgangen, wissels en seinen. En meer. Wat dacht je van het realiseren van een optimale dienstregeling of het beheer van ons eigen gsm- en elektriciteitsnetwerk? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote hoeveelheden data en kilometers glasvezelkabels onder het spoor. Dit alles doen zij elk met hun eigen unieke kennis, talenten en mogelijkheden. Of je nu man, vrouw of non-binair bent, jong of oud, talentvol trainee, gedreven zij-instromer of ervaren senior, bij ProRail krijg je de ruimte. Ruimte om goede ideeën tot leven te laten komen, jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan prachtige projecten. Duik bijvoorbeeld in de treinbeveiligingssystemen, gebruik data en dashboards voor financiële adviezen of ga aan de slag met serious gaming. Daarbij sta je er natuurlijk niet alleen voor, want samen komen we verder. Wij helpen elkaar, dagen elkaar uit, hebben plezier in wat we doen en kijken altijd vooruit.

Elke dag vooruit om nog beter te worden

De cijfers laten zien dat de vraag naar treinvervoer blijft groeien. Dat vraagt om het beter en slimmer benutten van het spoor en de faciliteiten die erbij horen. Om dit te realiseren, moeten we duurzame en doeltreffende oplossingen bedenken. Met oog voor het milieu en de samenleving. Daar kunnen we de hulp van ambitieuze ICT’ers, engineers, verkeersleiders, managers, analisten, adviseurs en financieel professionals onder andere goed bij gebruiken. Samen kunnen we meer treinen veilig laten rijden zonder extra kilometers spoor aan te leggen. Werk met de nieuwste inzichten, producten en technologieën om de capaciteit te vergroten, onderhoud beter te voorspellen en incidenten nóg vaker te voorkomen. Zo houd je Nederland in beweging, draag je bij aan de klimaatdoelstellingen en werk je aan je eigen toekomst. Je krijgt bij ProRail namelijk de vrijheid en het vertrouwen om je eigen pad te vinden en het beste uit jezelf te halen. Jouw creatieve ideeën, technische kennis, frisse blik of ijzersterke analyses leveren een onmisbare bijdrage aan de razendsnelle veranderingen op het gebied van spoorvervoer en duurzame mobiliteit. Kortom, bij ProRail vind je kansen, mogelijkheden en werk om trots op te zijn.

Werken bij ProRail. Elke dag vooruit.