Onze arbeidsvoorwaarden voor jou

Jij zet je elke dag in voor efficiënt, veilig en duurzaam vervoer van mensen en goederen. Belangrijk werk dat nooit af is. Sterker nog, jouw werk heeft invloed op de samenleving en de toekomst van Nederland. Daar belonen wij je graag voor. In de eerste plaats natuurlijk met een mooi salaris volgens onze eigen cao. Daarnaast kun je rekenen op een open werksfeer, betrokken collega’s en veel ruimte voor eigen initiatief. Zodat jij jouw talenten in de volle breedte kunt benutten en kunt leren, experimenteren en groeien. Jij hebt de regie en bepaalt wat er nodig is om jouw werkdag leuker, beter, interessanter of productiever te maken.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden zetten we graag voor je op een rij. Je ontvangt sowieso:

 • Direct een vast contract. Doe je eerst een ProRail opleiding? Dan krijg je direct een vast contract nadat je je opleiding succesvol afrondt.
 • Een fulltime werkweek van 36 uur en de mogelijkheid om parttime te werken.
 • Een individueel keuzebudget van 13,61% van jouw brutosalaris (IKB). Aan jou de keuze waar je dit voor inzet. Dit budget is inclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% decemberuitkering.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget tot € 1000,00 per jaar en veel mogelijkheden voor studie en training.
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. En de mogelijkheid extra vakantiedagen te kopen van je IKB.
 • Flexibele werktijden en in veel gevallen de mogelijkheid om thuis of op een andere locatie te werken.
 • Een NS-Business Card met TreinVrij of kilometervergoeding van € 0,22 per kilometer onbelast bij maximaal 70 kilometer retour per dag. Mooi meegenomen: ook gezinsleden profiteren van aantrekkelijke regelingen voor treinreizen.
 • Een mooie pensioenregeling tegen een lage premie bij het pensioenfonds Rail & OV.
 • Een collectieve ziektekostenverzekering, dus een mooie korting op je premie.
 • Een fietsregeling waarbij we tot 10% van de aanschafwaarde bijdragen.
 • Goed verzorgde lunches in onze bedrijfsrestaurants.

Jouw beloning

Wij waarderen jouw harde werken graag met een goed salaris. In onze vacatureteksten lees je wat het minimum- en maximumsalaris is voor de betreffende functie. Dit bedrag is altijd op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur. Wat jij precies gaat verdienen is van verschillende factoren afhankelijk. Je kennis, opleiding, vaardigheden en ervaring spelen daarbij een belangrijke rol. Naast je salaris krijg je 8% vakantiegeld en een decemberuitkering van 3,25%. Dit bedrag storten we iedere maand automatisch in je individuele keuzebudget. Ook bijzondere verlofdagen en de extra vakantiedagen boven op het wettelijk minimum (bovenwettelijke vakantiedagen) maken deel uit van je individuele keuzebudget. Dit budget kun je naar eigen inzicht inzetten voor vrije tijd of geld.

Bepaal je richting, ga vooruit

Mooie resultaten neerzetten, jezelf uitdagen en bijdragen aan unieke projecten met een grote impact, dat is jouw baan bij ProRail. Dit vraagt om een nieuwsgierige blik, een resultaatgerichte houding en de wil om jezelf te blijven verbeteren. Dat kan bij ProRail op veel manieren. Vergroot bijvoorbeeld je kennis met behulp van training en opleiding, verbeter je vaardigheden of werk aan je persoonlijke ontwikkeling. Een persoonlijk ontwikkelbudget, dat je naar eigen inzicht mag inzetten, helpt je daarbij. Ook zijn er mogelijkheden op het gebied van loopbaanadvies en coaching. We denken graag met je mee en geven advies waar nodig. ProRail is een grote organisatie met veel mogelijkheden. Dat betekent dat je bij ons alle kanten op kunt. Wil je je kennis verdiepen, verbreden, een heel andere richting op of juist doorgroeien naar een leidinggevende functie? Samen maken we jouw droombaan werkelijkheid.

Wil je meer weten? Lees dan onze cao of neem gerust contact met ons op.