Management

Jouw koers bepalen bij ProRail.

 • uitdagend werk in een continu veranderende omgeving;
 • ontwikkelprogramma’s en maatwerk management development;
 • veel aandacht voor een gezonde werk-privébalans;
 • werk met een groot maatschappelijk belang.

 

Naar alle management vacatures

Elke dag vooruit met Management

Bij ProRail komt alles samen: het uitstippelen van de strategie, het in beweging brengen van mensen en processen en het creëren van draagvlak. Jij doet het allemaal vol enthousiasme. Voor veilig en aangenaam vervoer en duurzame mobiliteit. Zonder daarbij je eigen leiderschapsontwikkeling uit het oog te verliezen. Zo werk je aan de toekomst van Nederland, van ProRail en van jezelf. Op welke plek binnen ProRail je dit ook doet, jouw focus ligt op het:

 • Investeren in sterke relaties, zowel intern als extern.
 • Continu sturen op vooruitgang en vernieuwing.
 • Leiden van (technisch) complexe projecten.
 • Aansturen en motiveren van hoogopgeleide professionals.

Hier vind je collega’s passie voor het spoor, wereldverbeteraars, pioniers, regiepakkers, doordenkers en verbinders. Al die verschillen maken ons uniek. Net zo uniek en veelzijdig als onze organisatie en de projecten waar we aan werken. Projecten met grote belangen die vragen om een integrale, onafhankelijke en resultaatgerichte aanpak. Dat vraagt om lef en daadkracht. Regelmatig stap jij buiten je comfortzone om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Met jouw heldere visie en inclusieve, mensgerichte benadering maak jij het verschil voor het spoor en voor de maatschappij. Bij alles wat je doet daag jij jezelf en je team uit om de lat steeds iets hoger te leggen. Die inspirerende manier van werken komt bij ons volledig tot z’n recht. Je werkt samen met collega’s die net zo ambitieus zijn als jij. Ook kun je rekenen op uitstekende opleidingsmogelijkheden. Zo werk je met plezier en groei je optimaal.

Lees meer over onze cultuur > 

Samen met jou Nederland vooruit helpen

Elke dag rijden er 5.500 treinen over het 7.000 kilometer lange Nederlandse spoor. En de cijfers laten zien dat de vraag naar treinvervoer blijft groeien. Om dat te faciliteren is goed leiderschap onmisbaar. Als manager bij ProRail help jij mensen, teams en innovaties vooruit. Jij weet wat nodig is om een robuuste bedrijfsvoering te combineren met de dynamiek van razendsnelle ontwikkelingen. Dit doe je door continu kansen, risico’s en (maatschappelijke) belangen tegen elkaar af te wegen. Jij verwacht het onverwachte en ziet oplossingen waar anderen problemen zien. Moeiteloos combineer je jouw achtergrond in techniek, ICT, infrastructuur, bouwkunde of bedrijfskunde met je ervaring op het gebied van project-, organisatie- of verandermanagement. Wat jouw expertise ook is, bij ProRail draag je bij aan het verbinden, verbeteren en verduurzamen van Nederland.

 • 5.500 aantal treinen

 • 7.000 km spoor 

Wat je echt wilt weten over werken bij ProRail.

 • Wat kan ik bij ProRail verwachten?

  Jij werkt in een complex speelveld met veel specialistische kennis, diverse belanghebbenden en grote hoeveelheden maatschappelijk geld dat op de juiste manier besteed moet worden. Binnen deze context krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol uit te voeren en je eigen richting te bepalen. Dit betekent dat jij elke dag vooruit gaat door de verbinding te leggen met collega’s, vakspecialisten, samenwerkingspartners en andere betrokkenen. Geen dag of uur is hetzelfde. Er is zoveel te doen en er staat nog veel meer te gebeuren om reizen op het spoor nóg veiliger en beter te maken. Dat maakt jouw werk ontzettend interessant.

 • Wat doen jullie aan Management Development?

  ProRail is een ontwikkelingsgerichte organisatie met veel opleidingsmogelijkheden. Van trainingen voor nieuwe managers tot maatwerk management development op executive niveau. Management development richt zich op het versterken van leiderschap in de volle breedte en is afgestemd op jouw individuele behoeften als manager. Je kunt hierbij denken aan leiderschapstests, persoonlijke ontwikkeling, personeelsontwikkeling, managementbijeenkomsten, 360-graden-feedback, loopbaanplanning en opleiding op maat. Alles om jouw eigen effectiviteit en dat van je medewerkers te versterken en verbeteren.

 • Hoe is de werksfeer?

  Je werkt in een team van gedreven collega’s, die met lef en plezier elke dag het beste uit zichzelf halen. Daarbij kun je rekenen op veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. Zodat jij met jouw managementvaardigheden, prestatiegerichte instelling en overtuigingskracht de grootste impact hebt op onze resultaten. En loop je een keer vast of wil je overleggen? Onze deuren staan altijd open. Lees meer over onze cultuur >

 • Hoe zijn de doorgroeimogelijkheden?

  Met zo’n 5.000 medewerkers en ontzettend veel specialisaties en vakgebieden zijn de mogelijkheden binnen ProRail enorm. Jij bepaalt je eigen groeipad. Welke richting wil jij op en welke doelen wil je behalen? Pak de regie en onderzoek wat jij nodig hebt om vooruit te komen. Wij ondersteunen je graag met loopbaanadvies, training en opleiding. Jij neemt de leiding over je eigen carrière en stimuleert je medewerkers om dat ook te doen.

Meer vragen

Management vacatures

Job alert instellen
 • Teammanager verkeersleidingspost

  Jij brengt het team met jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen naar een hoger niveau!

  • Dienstverband: 36 uur
  • Locatie: Utrecht
  • Opleidingsniveau: hbo/wo
  • Salaris: € 3.935 tot € 5.668

  Solliciteer vóór 25 juli 2024

Onze verhalen

 • Anna vond een onwijs veelzijdige baan én een familiegevoel bij ProRail. over Anna Veit

 • Door Way Fong werkt de portemonnee van ProRail ‘slimmer’. over Way Fong Lee

 • ICT’er Sander houdt ProRail door applicaties op het rechte spoor. over Sander van den Heetcamp

 • Meer verhalen