Capaciteits­management

Met jouw logistiek inzicht rijden treinen op tijd. Nu en in de toekomst.

Naar alle Capaciteitsmanagement vacatures

Elke dag vooruit met Capaciteitsmanagement

Elke dag rijden er 5.500 treinen over ons spoor door heel Nederland. Zo houden we Nederland bereikbaar. Elke dag kunnen mensen naar hun werk, naar familie en vrienden, naar bruiloften en begrafenissen, op vakantie en nog veel meer. En kunnen vervoerders hun goederen naar hun eindbestemming brengen. Daar kan jij aan bijdragen! Want om al die treinen op tijd te laten rijden is jouw logistieke inzicht onmisbaar. Jij en je collega's gebruiken de ruimte op het spoor zo goed mogelijk, nu en in de toekomst. Dat doe je bijvoorbeeld door:

  • Plannen te maken voor het spoor van de toekomst.
  • Het bedenken van oplossingen voor de logistieke behoefte van Nederland.
  • Ver vooruit te bepalen wanneer het spoor buiten dienst is en werkzaamheden gepland kunnen worden. Soms wel 7 jaar.
  • De jaarlijkse dienstregeling te maken.
  • Te zorgen dat onze klanten actief betrokken zijn.

Heel Nederland krijgt elke dag met jou te maken, zichtbaar en onzichtbaar. Bij het dagelijks rijden van de treinen of werkzaamheden aan het spoor. Bij evenementen die zorgen voor extra drukte of bij treinen die vanuit het buitenland komen. Jij en je collega’s houden rekening met alles. Wie zorgt ervoor dat 250.000 mensen naar de Formule 1 kunnen? Capaciteitsmanagement. Wie regelt dat er bussen worden ingezet bij werkzaamheden aan het spoor? Capaciteitsmanagement! En wie controleert vervolgens bij Rijkswaterstaat of er geen werkzaamheden aan de weg zijn? Juist, óók Capaciteitsmanagement! Elke dag werk jij als planner, regisseur, beleidsadviseur, projectleider, programmamanager of leidinggevende aan deze complexe en uitdagende puzzels.

ProRail voor jou

Met jouw talent maak je het verschil voor de toekomst van ons spoor. Want het treinverkeer blijft groeien en om het spoor daarvoor klaar te maken is Capaciteitsmanagement onmisbaar. Terwijl de ochtendspits van vandaag in volle gang is, ben jij al bezig met het spoor van over een paar jaar. Je voorspelt, plant, puzzelt en houdt daarbij vooral veel contact met anderen, zowel binnen als buiten ProRail. Als het gaat om het verdelen de capaciteit op het spoor heeft onze afdeling als enige een onafhankelijke positie. En daar zijn we trots op! Je kunt rekenen op een betrokken en professionele afdeling met uitstekende opleidingsmogelijkheden. Zo werk je met plezier en groei je zo goed mogelijk.

Lees meer over onze cultuur >

Capaciteits­management vacatures

Job alert instellen

Dat is jammer, op dit moment zijn er geen vacatures. Als je een job alert aanmaakt, dan krijg je direct een seintje als we wel een passende vacature voor je hebben.

Leer je toekomstige collega's kennen

  • Percell verbetert tijdens zijn stage de communicatie tussen verschillende teams.