Assessmentbureau Human Company

Informatie over het psychologisch onderzoek voor ProRail.

Beste kandidaat,

ProRail heeft Human Company gevraagd om een assessmentonderzoek uit te voeren. Op deze pagina informeren wij je graag over wat je kunt verwachten op een testdag bij ons.

Je kunt je voorbereiden op het assessmentonderzoek. Hoe je dat het beste doet?

  • mail je cv voor de testdag naar assessments@humancompany.nl.
  • probeer goed uitgerust te zijn en kom op tijd.
  • neem je legitimatiebewijs mee naar de testdag.
  • misschien wat gek, maar vergeet je (lees)bril niet en breng ook een eventuele dyslexieverklaring mee.

Als er bijzonderheden zijn waardoor je niet optimaal kunt functioneren op de geplande testdag, neem dan telefonisch contact met ons op.

Psychologisch onderzoek 1

Het eerste dagdeel staat in het teken van PO1. Dit bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Reactietest;
  • Concentratietesten;
  • Schriftelijke testen;
  • Een kort gesprek met een psycholoog.

In dit deel kijken we tussentijds naar je testresultaten. Het kan zijn dat naar aanleiding van je resultaten het besluit valt om de sollicitatieprocedure voortijdig te stoppen. Als daar sprake van is, krijg je een persoonlijke toelichting op deze beslissing. Zo niet ga je, na een korte pauze, door naar het volgende assessment.

Psychologisch onderzoek 2

Als je het eerste assessment hebt gehaald ga je door naar PO2. Dit deel volgt direct na PO1, op dezelfde dag. Je kunt dan het volgende verwachten:

  • Interview psycholoog-NIP;
  • Rollenspel.

Als je beide assessments hebt volbracht krijg je binnen 5 werkdagen het eindrapport. Om jouw sollicitatieprocedure zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat wij binnen 24 uur van je horen of je akkoord gaat met het doorsturen van je rapportage aan ProRail.

Ik ben verhinderd

Heb je een afspraak gemaakt en ben je verhinderd of ziek? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door via assessments@humancompany.nl of 033 - 422 66 00.

Ik ben het niet eens met de uitslag

Human Company werkt volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen, de landelijke beroepsvereniging voor psychologen. Deze beroepscode is hier na te lezen. 

Als je het niet eens bent met de inhoud en de uitslag van de rapportage, dan kun je een bezwaarprocedure starten. Kijk hiervoor en voor alle overige informatie, op onze website www.humancompany.nl.

Contactgegevens
Human Company
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort
033 - 422 66 00
assessments@humancompany.nl