Assessmentbureau Human Company

Informatie over het psychologisch onderzoek voor ProRail.

Beste kandidaat,

ProRail heeft Human Company gevraagd om een assessmentonderzoek uit te voeren. Op deze pagina informeren wij je graag over wat je kunt verwachten op een testdag bij ons.

Je kunt je voorbereiden op het assessmentonderzoek. Hoe je dat het beste doet?

 • mail je cv voor de testdag naar assessments@humancompany.nl.
 • probeer goed uitgerust te zijn en kom op tijd.
 • neem je legitimatiebewijs mee naar de testdag.
 • zorg dat je over een agenda beschikt voor het plannen van een
  optie op een psychologisch onderzoek 2.
 • misschien wat gek, maar vergeet je (lees)bril niet en breng ook een eventuele dyslexieverklaring
  mee.

Als er bijzonderheden zijn waardoor je niet optimaal kunt functioneren op de geplande testdag, neem dan telefonisch contact met ons op.

Psychologisch onderzoek 1

Het eerste assessment duurt maximaal 1 dagdeel. Dan maak je een aantal testen:

 • reactietest
 • concentratietesten
 • schriftelijke testen
 • kort gesprek met een psycholoog

Op die dag kijken we tussentijds naar je testresultaten. Het kan zijn dat naar aanleiding van je resultaten het besluit valt om de sollicitatieprocedure voortijdig te stoppen. Als daar sprake van is, krijg je een persoonlijke toelichting op deze beslissing.

Aan het eind van het assessmentdag 1ontvang je een rapportage met daarin jouw testresultaten. Wij horen graag diezelfde dag van jou of je ermee akkoord gaat dat wij je rapportage doorsturen naar ProRail. Dit is belangrijk om het sollicitatieproces soepel te laten verlopen.

Psychologisch onderzoek 2

Je hebt het eerste assessment gehaald en gaat door naar het tweede assessment. Deze testdag neemt ook 1 dagdeel in beslag en is online. Dan kun je het volgende verwachten:

 • interview psycholoog-NIP
 • rollenspel

Na dit assessment krijg je binnen 5 werkdagen je eindrapportage. Ook bij deze rapportage is het belangrijk dat wij binnen 24 uur van je horen of je akkoord gaat met het doorsturen van je rapportage aan ProRail.

Ik ben verhinderd

Heb je een afspraak gemaakt en ben je verhinderd of ziek? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door via assessments@humancompany.nl of 033 - 422 66 00.

Ik ben het niet eens met de uitslag

Human Company werkt volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen, de landelijke beroepsvereniging voor psychologen. Deze beroepscode is hier na te lezen. 

Als je het niet eens bent met de inhoud en de uitslag van de rapportage, dan kun je een bezwaarprocedure starten. Kijk hiervoor en voor alle overige informatie, op onze website www.humancompany.nl.

Contactgegevens
Human Company
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort
033 - 422 66 00
assessments@humancompany.nl