Assessmentbureau TestNed

Informatie over het psychologisch onderzoek voor ProRail.

Beste kandidaat,

ProRail heeft Assessmentbureau TestNed gevraagd een aantal geschiktheidstesten uit te voeren. Hierbij de nodige uitleg.

Het assessment bestaat uit 2 delen. In elke fase van het proces kan de sollicitatieprocedure stoppen. Het eerste deel van het psychologisch onderzoek bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitstest. Daarbij gaat het om logisch abstract redeneervermogen. Ook zijn er testen gericht op aandachtfuncties en reactievermogen (veiligheidgeschiktheid) en is er een kort interview met een psycholoog. Aan het einde van de dag wordt de uitslag van het eerste deel bekendgemaakt.

Rollenspel

Het tweede deel van het psychologisch onderzoek vindt online plaats kort na het succesvol afronden van het eerste deel. Op die assessmentdag worden aanvullende persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteitstesten afgenomen. Ook wordt een rollenspel gespeeld, gericht op de functie van treinverkeersleider. Daarnaast vindt een uitgebreid interview met de assessmentpsycholoog plaats.

Op basis van alle testresultaten stellen wij een rapportage op, waarin wij over zowel de functie- als veiligheidsgeschiktheid adviseren.
De onderzoeken vinden plaats op ons kantoor aan de Hoofdweg 234 in Rotterdam Alexander op de tweede verdieping. Je kunt je melden bij de receptie.

Veiligheidgeschiktheidstesten

In dit onderdeel toetsen we of je aan de eisen voldoet, die door de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn vastgesteld. We kijken onder andere naar je concentratievermogen, selectieve aandacht en reactievermogen. Elke test begint met een instructie en enkele voorbeelden, zodat je feeling krijgt met de te maken testen. Natuurlijk kun je de testassistente ook altijd om ondersteuning vragen.

  • belangrijk is dat je op de dag van het onderzoek goed uitgerust bent.
  • vergeet je bril niet en draag gemakkelijke schoenen in verband met het bedienen van voetpedalen bij 1 testonderdeel (geen zware veiligheidsschoenen of hoge hakken).
  • wij vragen je op de dag van het onderzoek een recent cv, een geldig identiteitsbewijs en 1 pasfoto mee te nemen.
  • ben je de dag van het onderzoek onverhoopt verhinderd? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak.

Voor verdere informatie over ons bureau, verwijzen wij je graag naar www.testned.nl.