Categorie: Traineeships

type: Het werk van...

Bilal Sahraoui

Lees meer over het traineeship

Met een master bouwrecht op zak begon Bilal (23) aan zijn traineeship bij ProRail. Zijn keuze voor ProRail was redelijk snel gemaakt. ‘Ik zocht een plek waar ik mezelf volop kon ontwikkelen.' Bij ProRail vond hij niet alleen de ruimte voor persoonlijke groei, maar ook de mogelijkheid om een impact te hebben op de maatschappij. 'Als buitenstaander zou je bijna denken dat treinen vanzelf rijden, maar dat is natuurlijk niet zo. Het geeft voldoening dat ik samen met mijn collega's ervoor zorg dat de treinen in Nederland kunnen rijden.'

Sollicitatieprocedure

Voordat je trainee wordt bij ProRail, vindt er een sollicitatieprocedure plaats. Bilal beschouwt dit als een waardevol traject om te ontdekken of het traineeship van ProRail bij je past. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere rondes waaronder assessments en verschillende gesprekken met medewerkers op het kantoor van ProRail: de Inktpot. 'Dit biedt de mogelijkheid de sfeer te proeven en in gesprek te gaan met toekomstige collega’s. Op deze manier krijg je als sollicitant een goed beeld van ProRail als organisatie. Het voelt daardoor heel natuurlijk'.

Bilal is aan het werken in een flexruimte

Onderdeel van het team

Bilal is momenteel 8 maanden werkzaam als trainee. Gedurende zijn 2-jarige traineeship heeft hij de mooie mogelijkheid om ervaring op te doen binnen 3 verschillende afdelingen van ProRail. Bilal begon zijn traineeship binnen het team van Corporate Juridische Zaken. ‘Vanaf het allereerste moment werd ik volledig opgenomen in het team. Al in de eerste weken mocht ik mijn bijdrage leveren aan belangrijke dossiers en mijn frisse blik werd enorm gewaardeerd door mijn collega’s. Tijdens deze opdracht heb ik nauw samengewerkt met mijn begeleider, wat ontzettend waardevol was. Ze leerde me vertrouwen op mijn eigen kennis en vaardigheden. Gewoon doen en vertrouwen op jezelf, dat was de les die ik leerde. En ik ontdekte dat het werkt. Soms moet je de moed hebben om uitdagingen aan te gaan, zelfs als je twijfels hebt.” Bilal begint zijn volgende opdracht bij de Incidentenbestrijding vakopleiding, waar hij meewerkt aan de professionalisering van de opleiding voor incidentenbestrijders.

Bilal is aan het lachen

Groepsgevoel

Als trainee werkt Bilal gemiddeld 36 uur per week, verdeeld over 4 of 5 dagen. Hij deelt enthousiast: “Het is een perfecte balans tussen teamwork, het bijwonen van trainingen en workshops, en het contact met mede-trainees. De workshops en trainingen zijn specifiek gericht op persoonlijke ontwikkeling en behandelen verschillende thema's in elke periode. Afgelopen periode stond in het teken van het thema ‘’de gedreven ondernemer’’. Samen met 20 anderen start je als trainee en ik ontwikkelde al snel een groepsgevoel. Binnen de traineegroep hebben we allemaal de ambitie onszelf te ontwikkelen en daarin kunnen we elkaar vinden. Het is altijd gezellig en we leren veel van elkaar.” Bilal kijkt met tevredenheid terug op zijn eerste 8 maanden als trainee bij ProRail en ziet de toekomst rooskleurig in. Hij kan niet wachten zijn traineeship af te ronden, zich verder te ontwikkelen om zich klaar te stomen voor een mooie functie bij ProRail.

Jouw carrière begint bij ProRail. Bekijk hier de traineeship vacatures.