type: Het werk van...

Isabel van der Kroft

De 23-jarige Isabel dacht niet meteen aan ProRail bij het zoeken van een stageplaats. ‘Ik studeerde Integrale Veiligheidskunde en was op zoek naar een plek waar ik kon werken en ervaring kon opdoen. Per toeval raadde een oud collega van me ProRail aan. En toen was ik toch wel benieuwd. Uiteindelijk heb ik 2 jaar als werkstudent bij de afdeling Veiligheid van  

Huidige functie

In haar huidige functie zorgt Isabel ervoor dat personen die buiten aan het spoor werken, dit veilig en gezond kunnen doen. Denk aan collega's, aannemers en onderaannemers. Eigenlijk iedereen die op locatie aan een railinfra project werkt. "Ik controleer de risico's die ingenieursbureaus op papier zetten en kijk of de juiste maatregelen worden genomen om gevaar te voorkomen. Het gaat om kleine maar belangrijke details. Bijvoorbeeld als er staat dat er achter een fysieke afscherming wordt gewerkt, terwijl ik vind dat het spoor beter buiten dienst genomen kan worden, dan bespreek ik dit. Het is een continu gesprek met de betrokken partijen om de veiligheid te garanderen."

Haar werk beslaat zowel grote als kleine projecten door heel Nederland, maar sinds kort is iedere collega verantwoordelijk voor een specifiek gebied. Voor mij is dat de regio Rotterdam.  Het team van Isabel bestaat uit 5 veiligheid en gezondheid coördinatoren en haar leidinggevende. “Het is een klein maar hecht team. We hebben allemaal verschillende achtergronden, van de buitendienst tot ingenieursbureaus en onderwijs, wat zorgt voor een mooie aanvulling op elkaar.”

Het belang van veiligheid 

“Mijn dagen bestaan uit het reviewen van veiligheids- en gezondheidsplannen, deelnemen aan projectteam overleggen en regelmatig naar buiten gaan voor inspecties. Daarnaast volg ik nog veel cursussen en opleidingen om mijn kennis up-to-date te houden.” Voor Isabel is de bijdrage aan de veiligheid van mensen de mooiste kant van haar werk. “Weten dat ik kan bijdragen aan de veiligheid van mensen die buiten werken, geeft veel voldoening. Het kan altijd misgaan, maar het idee dat ik heb bijgedragen aan een veiligere werkomgeving is iets waar ik trots op ben.”

Veiligheid is de basis

Isabel ziet de toekomst van veiligheid bij ProRail positief tegemoet. “Veiligheid blijft altijd belangrijk, nu en in de toekomst. Met alle vernieuwingen en ontwikkelingen is het essentieel dat veiligheid topprioriteit blijft. Werken in een veilige omgeving is de basis van alles.”

Wil je net als Isabel bijdragen aan een veilige efficiënte werkomgeving bij ProRail? Bekijk hier de vacatures bij jou in de buurt en maak deel uit van ons team.

Meer

Meer verhalen