Categorie: Verkeersleiding

type: Het werk van...

Nathalie Phillipp

Incidentenbestrijding heeft een grote maatschappelijke impact. “Als wij er niet zijn, kunnen incidenten vertraging oplopen en storingen wel dagen duren. Het is onze rol om op een veilige en snelle manier vrij baan te maken en waar nodig reizigers te evacueren. Dit heeft niet alleen invloed op het incident zelf, maar ook op de stations en de reizigersstroom.” Nathalie is teamleider incidentenbestrijding en faciliteert een efficiënte en veilige werkomgeving zodat haar team goed hun werk kan uitvoeren.  

Veilige en kwetsbare omgeving

Nathalie begon in 2019 als officier van dienst verkeersleiding op de verkeersleiding post in Zwolle. Nu werkt Nathalie ruim 3,5 jaar bij de incidentenbestrijding als algemeen leider. En sinds mei vervult Nathalie de rol als teamleider: “Ik kreeg veel vrijheid om werkzaamheden of taken op te pakken die ik belangrijk vind, terwijl ik nog geen teamleider was.” Zoals de uitkomsten van het werkbelevingsonderzoek. In dit onderzoek is onderzocht hoe medewerkers van Incidentenbestrijding het werk bij ProRail ervaren. Nathalie organiseerde een sessie met alle medewerkers  van de afdeling waarin motivatie en frustratie in het werk centraal stond. Uit deze sessie kwamen veel verbeterpunten naar voren en dit leidde tot meer aandacht voor de medewerker. Nu ervaren medewerkers een groter gevoel van veiligheid, betrokkenheid en motivatie.

“Ik ben er trots op dat ik een veilige en kwetsbare omgeving heb gecreëerd waar iedereen zichzelf mag zijn en we juist van fouten leren. Voor iedereen in het team voelde het ook als een logische stap dat ik teamleider ben geworden.”

Nathalie kijkt recht in de camera

Groeien in hun rol 

“Het mooiste aan mijn werk vind ik de ontwikkeling van mijn teamleden. Het is geweldig om te zien hoe ze groeien in hun rol en soms hun kwetsbare kant durven laten zien. Hoewel ik geen 'carrièretijger' ben, wil ik altijd bijdragen aan het welzijn van mensen. Mijn achtergrond in psychologie helpt me in gesprekken en de empathie voor mijn  team. Ik wil dat iedereen met plezier naar het werk gaat en zich fijn voelt in onze omgeving.”

Nathalie stapt in een auto

Young talent awards

Een aantal weken geleden is Nathalie genomineerd voor de Young Talent Award van stichting Topvrouw van het jaar. “Het menselijke aspect staat bij mij altijd op nummer 1, zonder dat dit ten koste gaat van resultaten. Mijn collega's verdienen het om aandacht, erkenning en waardering te krijgen en dit sprak de juryleden erg aan.” Hoewel Nathalie is genomineerd, is ze ervan overtuigd dat zij het niet kan zonder haar team. "Dan zouden dagelijks 1.000 reizigers de dupe zijn van incidenten en verstoringen. Ik ben er om het mijn team makkelijker te maken en mijn erkenning en waardering uit te spreken, maar zij zorgen dat Nederland iedere dag vooruit kan”.

Wil je net als Nathalie ook elke dag vooruit? Kies voor een carrière bij ProRail. Bekijk hier de vacatures bij jou in de buurt.