Categorie: Traineeships

type: Het werk van...

Roel Mollen

Leider zijn van je eigen traject, ontdekken wat je wilt door verschillende opdrachten en het vertrouwen om ‘het gewoon te doen’ dat is het traineeship voor Roel (26). Waarom hij voor een traineeship bij ProRail koos? Roel hecht waarde aan een werkgever die maatschappelijke impact levert. Het Nederlandse spoor staat zo dicht bij de maatschappij, dat ProRail bovenaan zijn lijstje stond. Roel waardeert het vertrouwen dat je vanaf het begin van het traineeship krijgt. “Gaaf om te zien dat vele voorgaande trainees nu mooie functies hebben binnen ProRail.” 

Demo 3D camera

Met een master privaatrecht op zak, startte Roel 8 maanden geleden zijn management traineeship bij ProRail. Hij viel gelijk met z’n neus in de boter met een praktische opdracht bij de afdeling Innovatie. De opdracht stond in het teken van het testen van een 3D camera mét lasersensoren. De camera kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor spoorregistratie, het opsporen van indringers op het spoor of het monitoren van onbevoegd verkeer langs het spoor. Al binnen een aantal maanden mocht hij zijn resultaten van zijn onderzoek presenteren aan verschillende belanghebbende in de vorm van een demonstratie. “Ik vond het fantastisch om in korte tijd hier volledig in te duiken en als expert in dit vakgebied iets neer te kunnen zetten."  

Roel is aan de aan de telefoon op station denhaag HS

Operationeel manager

Als tweede opdracht is Roel begonnen als operationeel manager in het gebied Den Haag. Hij werkt nauw samen met de onderhoudsaannemer, bouwmanagers, vakspecialisten, (omgevings)communicatiespecialisten en inkoopspecialisten om ervoor te zorgen dat de spoorinfrastructuur in Nederland zo goed mogelijk wordt ingericht en onderhouden. “Wat deze opdracht zo leuk maakt is dat ik ontzettend veel leer over het spoor en de achterliggende processen om het treinverkeer zo goed mogelijk te laten rijden. De onderwerpen en problemen die zich voordoen bij het beheren van het spoor zijn heel gevarieerd, dat maakt dat ik iedere dag weer nieuwe dingen leer.’  

Leider van mijn traject

“Bij ProRail krijg je veel ruimte, vrijheid en vertrouwen om hét verschil te maken. Het traineeship is zo ingericht dat je veel kan en mag proberen. Als je iets graag wilt is dat altijd mogelijk. Het feit dat ik mijn nieuwe opdracht zelf mocht kiezen, voelt alsof ik leider ben van mijn eigen traject.” Naast de vrijheid biedt het traineeship ook genoeg houvast. Zoals een uitgebreid persoonlijk ontwikkelprogramma waarin veel aandacht is voor jouw competenties, valkuilen en vooruitgang. Ook worden regelmatig trainingen gegeven over onderwerpen waar je als trainee tegenaan kan lopen, zoals bijvoorbeeld leiderschapstrainingen.

Roel staat naast een trein en kijkt naar de camera

Jonge talenten

“Mijn collega's hebben heel veel kennis over het spoor, ik waardeer het dat zij altijd bereid zijn te helpen. Tijdens mijn vorige opdracht verzamelde ik vaak informatie en iedereen stond open om mee te denken of uitleg te geven.” Naast zijn directe collega’s geniet Roel ook van het contact met andere trainees en oud-trainees. “Ik zie de traineegroep als een groep jonge ambitieuze mensen waar je altijd bij terecht kan.'' Daarnaast kan ook Young ProRail, die verbindende activiteiten organiseert zoals gezellige borrels, zeker niet ontbreken in dit verhaal.   

Jouw carrière begint bij ProRail. Bekijk hier de traineeship vacatures.