Categorie: Finance

type: Het werk van...

Yasmin Verhallen

Project controller Yasmin is trots dat ze deel uitmaakt van ProRail.

Meer over finance bij ProRail

"Wat ik het leukste vind aan mijn baan als project controller, is dat ik volledig achter het werk van ProRail sta. Ik zie de waarde van ons werk overal in Nederland. Elke dag zie ik wel iets terug van ProRail, en ik ben trots dat ik daar onderdeel van ben .” Naast haar werk als project controller volgt Yasmin ook een master Management Wetenschappen aan de Open Universiteit. 

Volgende stap 

"Ik ben begonnen als junior project controller binnen het team Finance & Control. Mijn eerste indruk van ProRail was heel goed. Ik was niet gewend om zo'n goede inwerk periode mee te maken. Iedere projectcontroller krijgt namelijk een mentor, een buddy, intervisiegroepen en een eigen teamleider die ze eens per week sprak. "Deze manier van starten vind ik echt een verademing."

Na een jaar is Yasmin medior project controller geworden. De overstap gaat iets anders dan bij andere functies binnen ProRail. "Je krijgt een half jaar de tijd om je te ontwikkelen naar de nieuwe functie. In dit half jaar krijg je al zwaardere projecten, die passen bij je nieuwe functie. Ik hield me onder andere bezig met de financiering van de fietsenstallingen op stations. Daarnaast ga je aan de gang met je persoonlijke ontwikkeling. Zo stel je persoonlijke doelen en heb ik een externe training gevolgd die hierbij aansloot. Na die periode heb je gesprekken met je teamleider en de projectmanager en evalueren we samen of je klaar bent voor de volgende stap. Hier wordt echt naar jouw ontwikkeling gekeken en dat vind ik heel fijn."

Yasmin staat in een fietsenstalling met haar fiets in haar rechterhand.

Onderdeel van het team

Als project controller zit je in een projectteam. "Mijn rol in dat team is het managen van het geld. Zo rapporteren we bijvoorbeeld elke 6 maanden naar het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de subsidies die we van hen ontvangen. Met daarin een overzicht van wat we het afgelopen half jaar hebben uitgegeven, en wat nog in de planning staat om te doen.’ Maandelijks stelt Yasmin de cijfers van haar projecten bij, ze haalt haar informatie op bij verschillende teamleden zoals de risico analist, de plannings analist of de technisch projectleider. Op die manier blijft ze goed op de hoogte van veranderingen binnen de projecten, en kan ze waar nodig de financiën hierop aanpassen.

Een van de projecten waar Yasmin zich mee bezighoudt, is het meer jarenprogramma geluidsaneringen (MJPG). Waarbij ProRail verschillende geluidsmaatregelen neemt, zodat omwonenden zo min mogelijk last hebben van het treinverkeer, door bijvoorbeeld raildempers, gevelisolatie of geluidschermen te plaatsen. “Een aantal jaar geleden woonde ik naast het spoor en had ik veel last van de goederentreinen die daar af en toe reden. Toen ik bij MJPG begon, zag ik ineens dat in de wijk waar ik toen woonde, gevelisolatie werd geplaatst om het geluid te dempen. Dit soort persoonlijke ervaringen maakt mijn werk erg tastbaar voor mij.”

"Een ander project waar ik heel veel energie van krijg, is het project 'fiets parkeren bij stations'. Ik reis zelf ook veel met de trein vanaf Amsterdam Lelylaan en merk dat we daar een fietsenstalling missen. Ik ben nu betrokken bij een project dat daar een stalling gaat bouwen. Zo leuk dat ik nu tegen mijn huisgenoten kan zeggen dat ProRail bezig is met oplossing voor het lastig parkeren van fietsen op ons station."

Bilal is aan het lachen

Groepsgevoel

"Ik ben onderdeel van verschillende ontzettend gedreven teams, die allemaal hart hebben voor ProRail en de maatschappij. Ik denk mee en help bij het oplossen van concrete problemen binnen verschillende onderwerpen. En geniet enorm van de samenwerking met andere partijen zoals de NS of de Gemeenten. Wij hebben regelmatig samenwerkingsdagen met bijvoorbeeld de Gemeente waarin we vraagstukken behandelen om tot de beste oplossing te komen voor reizigers.

Wil je net als Yasmin elke dag vooruit? Bekijk hier de vacatures bij jou in de buurt en maak deel uit van ons team.