Baanbrekers

Welkom! Ga jij ProRail helpen om de juiste nieuwe collega's te vinden? Maak dan gebruik van Baanbrekers. Een programma dat alleen maar winnaars kent.

Baanbrekers

Welkom bij Baanbrekers, dé plek waar jij nieuwe collega’s kunt aandragen. Hier leg jij de verbinding tussen ProRail en de mensen in je netwerk. Mensen die net als jij bruisen van de frisse ideeën, daadkracht en innovatie. Daarmee helpen we samen Nederland vooruit. Jouw deelname aan het Baanbrekersprogramma levert je bovendien leuke voordelen op. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder.

Laten we onze krachten bundelen

Als ProRail-professional ken jij de kracht van samenwerking, want samen staan we sterker en krijgen we meer gedaan. Ook als het gaat om het vinden van de juiste collega’s. Jij weet als geen ander waarom ons werk zo belangrijk is en wie we daarvoor zoeken. Daarbij beloof je geen gouden bergen, maar vertel je gewoon het eerlijke verhaal. Het verhaal over technologische ontwikkelingen die meer treinen laten rijden over hetzelfde spoor bijvoorbeeld. Of het verhaal over innovaties die bijdragen aan het behalen van klimaatdoelstellingen. Zo trek jij mensen aan die passen bij ProRail. En dat levert je meer op dan alleen fijne nieuwe collega’s.

Jouw voordelen als baanbreker

 • Je draagt actief bij aan het vinden van nieuw talent.
 • De spaarpunten die je ontvangt, kun je inwisselen voor cadeaus.
 • Meer werkgeluk voor jezelf én iemand uit je netwerk.

Het spaarprogramma

Momenteel werken we aan een nieuw programma. Samen baanbrekend. Begin september lanceren we dit programma, inclusief nieuwe cadeaushop, maar op 30 juni namen we al afscheid van onze "oude" cadeaushop. Dat betekent dat je tot begin september geen cadeaus kan uitzoeken. Punten sparen loopt gewoon door, wij zorgen ervoor dat deze punten in de nieuwe cadeaushop klaarstaan als we live gaan. 

Door deel te nemen aan Baanbrekers spaar je punten. Bijvoorbeeld door iemand te wijzen op een geschikte vacature. De punten die je ontvangt kun je inwisselen voor mooie, stoere en duurzame cadeaus. 

Wie zoeken wij? 

Jij kent ProRail door en door en je weet wie goed bij ons past. Teambuilders, grensverleggers, regiepakkers en andersdenkers, om maar wat te noemen. Vakmensen met unieke vaardigheden en eigenschappen, die bij ProRail helemaal zichzelf kunnen zijn. Mensen met verschillende culturele achtergronden, een chronische ziekte of beperking, man, vrouw, non-binair, jong of oud, iedereen is welkom. Omdat wij geloven dat jezelf zijn werkt. Als je voor de volle 100% jezelf kunt zijn, dan presteer je beter, ben je creatiever en ervaar je meer werkgeluk. Dat gun je toch iedereen? Kijk daarom eens verder dan je directe netwerk, talent is overal. Geef jij ProRail meer kleur?

Hoe werkt het? 

Op werkenbijprorail.nl/vacatures vind je alle openstaande vacatures. Zie je een functie die goed past bij iemand die je kent? Kom dan meteen in actie en deel de vacature via e-mail of social media. Dit doe je door te klikken op 1 van de gele icoontjes met de tekst ‘deel deze pagina’. Je vindt deze icoontjes onderaan de vacature. Natuurlijk kun je de vacature ook onder de aandacht brengen tijdens een persoonlijk gesprek. Vraag daarbij altijd of deze persoon jouw ProRail-e-mailadres wil invullen op het sollicitatieformulier. Anders krijg je geen punten.

Vult iemand jouw ProRail-e-mailadres in, dan krijg je:

 • 100 punten voor de sollicitatie;
 • 200 punten als degene op gesprek komt;
 • 1.000 punten als deze persoon bij ProRail komt werken.

Ongeveer een maand nadat je jouw eerste punten hebt verdiend, ontvang je een welkomstmail. Vanaf dat moment kun je inloggen in de cadeaushop. Komen er nieuwe punten binnen? Dan zie je die aan het begin van de maand verschijnen in de vorm van een update in je mailbox. De naam van de sollicitant zie je niet. Dit heeft te maken met privacy.

Je kunt al een cadeau bestellen vanaf 50 punten, maar sparen loont. Hoe meer punten, hoe gaver de cadeaus.

Let op! Alleen externe vacatures doen mee met het Baanbrekersprogramma. Staat er dus bij een vacature ‘deel met een collega’ dan gaat het om een interne vacature. Hier ontvang je geen punten voor.

Driedubbele punten voor treinverkeersleiders

Zonder treinverkeersleiders staan de treinen stil. Belangrijk werk dus, waar we veel collega’s voor zoeken. Help jij bij deze zoektocht? Voor deze categorie medewerkers kun je rekenen op driedubbele punten. Een treinverkeersleider die we via jou aannemen, levert je dus in totaal 3.900 punten op! Daar kun je bijvoorbeeld een Sony LED TV, een Apple Watch of een gave keukenmachine voor uitzoeken.

Check snel onze vacatures voor treinverkeersleiders.

Alle spelregels op een rij

Om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt en jij als Baanbreker precies weet waar je aan toe bent, zetten we alle spelregels op een rij.

 1. Alleen medewerkers van ProRail kunnen meedoen met Baanbrekers. Je bent een medewerker als je een arbeids-, stage-, uitzend- of detacheringsovereenkomst hebt.
 2. De door jou gespaarde punten vervallen automatisch als je uit dienst gaat of als je contract afloopt.
 3. Let bij het delen op de sluitingsdatum. Een vacature waarvan de sluitingsdatum al voorbij is, telt niet mee voor je punten.
 4. Interne vacatures en open sollicitaties doen niet mee met het Baanbrekersprogramma.
 5. Je spaart alleen punten als een kandidaat jouw ProRail-e-mailadres invult op het sollicitatieformulier.
 6. Als meerdere ProRail-medewerkers een vacature doorsturen naar dezelfde persoon, dan krijgt alleen diegene punten waarvan het e-mailadres wordt ingevuld op het sollicitatieformulier.
 7. Om punten te krijgen moet de sollicitant voldoen aan de functie-eisen van de vacature. Ook is het belangrijk dat deze persoon niet eerder in dienst is geweest bij ProRail.
 8. Recruiters, searchers, vacaturehouders en leidinggevenden die betrokken zijn bij het selectieproces van de vacature kunnen geen punten sparen. Zij mogen natuurlijk wel kandidaten aandragen.
 9. Het kan zijn dat we jouw persoonlijke score publiceren op een ranglijst. Door mee te doen met het programma geef je hier toestemming voor.
 10. Je kunt vanaf 50 punten een cadeau bestellen.
 11. Doordat je een sollicitant toestemming geeft om jouw ProRail-e-mailadres in te vullen, geef je ook toestemming om op dit e-mailadres updates te ontvangen.
 12. Je kunt je punten niet inwisselen voor geld of aanvullen met geld. Ook kun je jouw punten niet aan iemand anders geven.
 13. De punten die je spaart zijn geldig tot 31 december van het volgende jaar. Dus punten die je in 2022 spaart zijn geldig tot 31 december 2023.
 14. ProRail heeft het recht om tussentijds het programma of de spelregels aan te passen. Ook kan het zijn dat we het programma door omstandigheden moeten stopzetten.
 15. Heb je punten gekregen, maar weet je niet of je hier wel recht op hebt? Neem dan contact op met recruitment@prorail.nl

Heb je nog vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via recruitment@prorail.nl.