Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Zet deze vacature jou op het juiste spoor? Solliciteer dan naar je ideale baan door te klikken op de sollicitatiebutton in de vacature. Vul daarna het sollicitatieformulier in en voeg een recent cv en motivatiebrief toe. Overtuig ons met je motivatie, beschrijf met voorbeeldsituaties hoe stressbestendig je bent en hoe je jezelf verbeterde door kritisch naar jezelf te kijken. Tevreden? Verzenden maar!

Dit kun je daarna verwachten:

 1. Je sollicitatie is ontvangen
  Je ontvangt direct een bevestiging van je sollicitatie in je scherm en in je mail. Zo weet je dat we alles goed ontvangen hebben.
 2. Online assessment en game
  Na een aantal dagen ontvang je van ons een uitnodiging of een afwijzing. Zien wij jou zitten, dan maak je thuis een online assessment en speel je onze online game.
 3. Informatieavond en kennismakingsgesprek
  Bij een positieve uitslag op het online assessment én de game ontvang je een uitnodiging voor de informatieavond. Online, of op 1 van onze verkeersleidingsposten. Tijdens die avond krijg je veel informatie over de functie en de werkplek. Ook voer je een kennismakingsgesprek met de teammanager.  Via de link informatieavonden ontdek wanneer de eerstvolgende informatieavonden plaatsvinden.
 4. Psychologische assessments
  Overtuig je ons tijdens je gesprek en ben jij ook nog steeds enthousiast, dan ga je door naar psychologisch onderzoek 1 bij een assessmentbureau. Dat onderzoek bestaat uit meerdere testen, een vragenlijst en een gesprek. Rond je het onderzoek succesvol af, dan ga je door naar psychologisch onderzoek 2, een online assessment. Dat is een rollenspel en een eindgesprek met een psycholoog.
  Voor meer informatie over assessments en hoe je je daarop voorbereidt klik je op deze link. De eerstvolgende assessmentdagen ontdek je hier.
 5. Medisch onderzoek
  Het is tijd voor de laatste selectiestap: het medische onderzoek. Vaak een formaliteit, maar heb je een medische indicatie, zoals diabetes, epilepsie of kleurenblindheid? Dan ben je niet zonder meer geschikt. Tijdens het onderzoek wordt duidelijk of je toch in aanmerking komt voor deze veiligheidsfunctie.
 6. Aanbieding
  Loop je alle stappen moeiteloos door, dan krijg je van ons een aanbieding. Het salaris staat vast maar we gaan wel met jou in gesprek over de startdatum en locatie. Uiteraard nemen we jouw wensen hierin mee.
 7. Welkom bij ProRail!

Waarom in de procedure zo streng?

Als verkeersleider bij ProRail heb je een kritische veiligheidsfunctie. Je hebt te maken met reizigers en goederen die veilig gebruik moeten kunnen maken van het spoor. Daarom is de selectie zo streng. We snappen dat het pittig is, maar het geeft jou en ons een goed beeld of jij deze functie zo veilig kan uitvoeren.

Kan ik opnieuw solliciteren als ik tijdens de procedure afval of stop?

Je kan bij elke stap in de procedure afvallen of stoppen. Gebeurt dat na het online assessment of de game, dan mag je na 1 jaar opnieuw solliciteren voor de functies treinverkeersleider en regionaal verkeersleider. Is dit na het eerste en/of het tweede psychologische assessment dan kan dit pas na 5 jaar.

Heb je andere vragen, check dan de veel gestelde vragen of neem contact op met recruitment@prorail.nl.