type: Succesmomenten

Michael & Renate

Michael en Renate zijn beiden actief bij de carnavalsvereniging in Best. Daarnaast is Michael goed bevriend met de ouders van Renate. ‘Onze vriendschap is heel mooi. In goede en slechte tijden kunnen we op elkaar rekenen', vertelt Michael.  

Renate werkte hiervoor bij een horeca-uitzendbureau. Dat kwam helemaal stil te liggen door de coronapandemie. ‘Ik wilde eigenlijk helemaal niet om me heen kijken. Het vertrouwde loslaten vond ik heel spannend', zegt Renate. Toch besloot Michael Renate te bellen om te vertellen over de openstaande vacature van planner bij de afdeling Incidentenbestrijding. De afdeling waarvoor hij zelf ook werkt als vakspecialist middelen en technisch inzetleider. 

Michael werkt al 19 jaar voor ProRail. Hij weet dan ook precies hoe het reilt en zeilt. ‘Op veel vlakken is het gewoon een soort familiebedrijf. Je krijgt veel verantwoordelijkheid én vrijheid. Dingen zijn gewoon goed geregeld bij ProRail. Ik zie mijn werk dan ook echt als hobby. En als er een vacature komt waarbij ik gelijk aan iemand moet denken, dan is dat heel fijn.’ 

Iemand aandragen doe je echt met je hart. Je gunt iemand een leuke baan bij een toffe werkgever.

Renate solliciteert en gaat het selectieproces in. ‘De recruiters wisten dat Michael mij had aangedragen. Ik was bang dat dit zou zorgen voor hogere verwachtingen, maar daardoor wist ik ook beter waar ik aan begon. Ik vond het heel fijn om iemand te kennen binnen het bedrijf. Het contact is makkelijker gelegd dan wanneer je een buitenstaander bent.’ 

En het aandragen van Renate deed Michael heel graag. ‘Iemand aandragen doe je echt met je hart. Je gunt iemand een leuke baan bij een toffe werkgever. De punten zijn natuurlijk ook mooi meegenomen. Daarvan heb ik iets gekocht voor mijn vrouw en kinderen', zegt hij. 

Elke dag vooruit? Samen zijn we Baanbrekend. Draag iemand uit je netwerk aan op werkenbijprorail.nl/baanbrekers.

Verhalen

Meer verhalen