Draag een kandidaat aan en verdien tot 1000 punten

Baanbrekers! Een programma dat alleen maar winnaars kent.

 • je draagt actief bij aan het vinden van nieuw talent.
 • de spaarpunten die je ontvangt, wissel je in voor mooie cadeaus.
 • meer werkgeluk voor jezelf én iemand uit je netwerk.

Draag iemand aan

Samen Baanbrekend

Baanbrekers, het programma waarmee jij ProRail aan nieuwe collega’s helpt. Leg de verbinding tussen ProRail en de mensen in je netwerk. Mensen die net als jij bruisen van de frisse ideeën, daadkracht en innovatie. Samen helpen we daarmee Nederland vooruit. Jouw deelname aan Baanbrekers levert je bovendien leuke voordelen op:

 • Nieuwe collega's voor jou en je team.
 • Tot 1000 punten voor elke aangedragen kandidaat die solliciteert.
 • Mooie cadeaus uit onze vernieuwde cadeaushop.

Duik daarom in je netwerk van familie, vrienden, de sportclub, scouting of oud-collega's en ontdek dat deze is groter dan je denkt. Doe je mee?

Hoe werkt Baanbrekers

Samen krijgen we meer gedaan. Ook als het gaat om het vinden van de juiste collega’s. Jij weet waarom ons werk zo belangrijk is en wie we daarvoor zoeken. Je belooft geen gouden bergen, maar vertelt gewoon het eerlijke verhaal. Zo trek jij mensen aan die passen bij ProRail. En dat levert je meer op dan alleen fijne nieuwe collega’s. Weten hoe? Bekijk de video of klik op de link.

Meer over Baanbrekers
Bekijk: Hoe werkt Baanbrekers

Wie we zoeken

Jij kent ProRail door en door en je weet wie goed bij ons past. Teambuilders, grensverleggers, regiepakkers en andersdenkers, om maar wat te noemen. Vakmensen met unieke vaardigheden en eigenschappen, die bij ProRail helemaal zichzelf kunnen zijn. Mensen met verschillende culturele achtergronden, een chronische ziekte of beperking, jong of oud, iedereen is welkom. Omdat wij geloven dat jezelf zijn werkt. Als je voor de volle 100% jezelf kunt zijn, dan presteer je beter, ben je creatiever en ervaar je meer werkgeluk. Dat gun je toch iedereen? 

Doe mee en geef ProRail meer kleur

 • Kijk op werkenbijprorail.nl/vacatures voor alle openstaande externe vacatures.
 • Kom in actie als je een externe vacature ziet die goed past bij iemand die je kent. 
 • Deel de vacature door te klikken op het gele icoontje "deel met netwerk". 
 • Klik op de button "draag iemand aan" en vul het aanmeldformulier in. Let op: vraag wel eerst akkoord aan de betreffende kandidaat voordat je persoonlijke gegevens deelt. 
 • Solliciteert jouw kandidaat dan verdien je 150 punten. Wordt de kandidaat aangenomen dan verdien je 850 punten. 

Natuurlijk kun je de vacature ook onder de aandacht brengen tijdens een persoonlijk gesprek. Maar stuur de vacature daarna altijd door via het aanmeldformulier. Anders krijg je geen punten. Klik hier voor de spelregels en deelname voorwaarden.

Samen ProRail vooruit helpen

Jaarlijks dragen honderden collega's bij het werven van vele nieuwe collega's. Om iemand uit het netwerk te helpen, ProRail te helpen of om het team vooruit te helpen. En daar beloont ProRail je graag voor. Met punten, die je in onze cadeaushop inwisselt voor mooie, nuttige en duurzame cadeaus, belevenissen en cadeaubonnen. Of een bijdrage aan een goed doel. Vanaf 2 aangedragen sollicitaties zoek jij al wat uit. Of je spaart nog even door. Wij bieden cadeaus in 5 categorieën van 300 tot 4000 punten. Wat dacht je van een Padel racketset, een EcoStoof, Indoor Skydiven en een E-bike? Of geef je je punten liever aan een goed doel, zoals de Spoorwensdagen? Waar ga jij voor sparen? Mis je een cadeau, stuur dan gerust jouw suggestie naar baanbrekers@prorail.nl.

 • 5000+ Prorailers

 • Tot 4000 punten

 • 50 cadeaus

Wij zoeken nieuwe collega's! Help jij ons vooruit?

Bekijk onze vacatures

Waarom zij meededen met Baanbrekers

Wat je nog meer wil weten over Baanbrekers

 • Waarom heeft ProRail het Baanbrekers Programma?

  ProRail staat voor een grote uitdaging. Het vervoeren van 30% meer reizigers en 50% meer goederen over het spoor na 2030 (ondanks dat de treinen nu nog niet vol zitten door corona). Om dit te bereiken moet ook ons medewerkersbestand groeien. Een referral programma is 1 van de meest effectieve manieren van werven en zorgt voor een belangrijke bijdrage aan onze wervingsdoelstellingen. Zo gaan we elke dag vooruit.  

   

 • Hoe werkt het Baanbrekers Programma?

  Het ProRail Baanbrekersprogramma bestaat uit 4 onderdelen:

  • Je bespreekt met iemand uit je netwerk dat hij of zij wellicht interesse heeft in een baan bij ProRail. Je mag zijn/haar gegevens delen met Recruitment. Stap 1 is gezet.
  • Je gaat via een externe vacature of via werkenbijporail.nl/baanbrekers naar de campagnepagina van Baanbrekers en vult jouw gegevens én de gegevens van de potentiële ProRailcollega in. Je ontvangt 150 punten wanneer jouw aangedragen kandidaat solliciteert.
  • Past de kandidaat nu of in de toekomst bij ProRail? Recruitment neemt zo spoedig mogelijk contact op met jouw kandidaat.
  • Er volgen gesprekken met de kandidaat. Is het daadwerkelijk een match? Dat is goed nieuws voor de kandidaat, voor ProRail én voor jou. Jij ontvangt nog eens 850 punten.
 • Hoe weet ik of ik de perfecte match maak?

  We vragen niet aan jou om de perfecte match te maken. Daar hebben we een professionele recruitmentafdeling voor. Maar jij kent ProRail door en door en je weet wie goed bij ons past. Teambuilders, grensverleggers, regiepakkers en andersdenkers, om maar wat te noemen. Vakmensen met unieke vaardigheden en eigenschappen, die bij ProRail helemaal zichzelf kunnen zijn. Mensen met verschillende culturele achtergronden, een chronische ziekte of beperking, man, vrouw, non-binair, jong of oud, iedereen is welkom. Omdat wij geloven dat jezelf zijn werkt. Past jou kandidaat toch niet? Geen probleem. Jij hebt je best gedaan. 

 • Wat voor beloning ontvang ik voor het aandragen van een kandidaat?

  Zodra een door jou aangedragen kandidaat solliciteert bij ProRail ontvang je 150 punten. Op het moment dat jouw kandidaat is aangenomen bij ProRail ontvang jij nog eens 850 punten. Deze punten kan je vanaf 300 punten inwisselen voor mooie cadeaus in de cadeaushop, of je spaart nog even door.

 • Krijg ik terugkoppeling over de gesprekken van mijn aangedragen kandidaten?

  Recruitment monitort het gehele proces en heeft een geheimhoudingsverplichting vanaf het moment dat het cv bij ons binnenkomt. Dit betekent dat er aan jou geen inhoudelijke terugkoppeling kan worden gegeven over de selectieprocedure. Uiteraard mag jij altijd vragen aan de door jou aangedragen kandidaat wat de status is. 

 • Kan ik de punten ook schenken aan het goede doel?

  In de cadeaushop kan je je punten schenken aan 1 van onze goede doelen; Spoorwensdagen, de voedselbank of Het Vergeten Kind. Je kunt je punten helaas niet schenken aan een collega.

Meer vragen