type: Het werk van...

Rinaldo Fabre

“Op verjaardagen en BBQ’s vertel ik trots over mijn baan bij ProRail. Een van de leukste aspecten van mijn werk is de balans tussen de techniek van de opname studio en het contact met mensen. Elke uitzending is anders, en daarin kan ik echt mijn creativiteit kwijt." Rinaldo is coördinator van digitale evenementen en beheerder van de ProRail studio. Daarnaast is hij bestuurslid bij Trainbow ProRail, het D&I netwerk voor LHBTIQ+ collega's en hun allies, dat samen streeft naar een veilige (werk)omgeving waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Doorgewinterde ProRailer

Rinaldo werkt al 18 jaar voor ProRail. Hij begon zijn carrière als treinverkeersleider in Utrecht. Daarna bewoog hij in de richting van capaciteitsmanagement. "De functie van treinverkeersleider was niet wat ik op dat moment zocht; ik wilde een ander soort project hebben waar ik me mee bezig kon houden”. Bij capaciteitsmanagement werkte hij aan werkplekbeveiliging en veiligheidsdocumenten voor buitendienststellingen. Dat zijn momenten waarop er geen treinen kunnen rijden vanwege werkzaamheden. Via het management van Railtechniek maakte hij uiteindelijk de overstap naar het kenniscluster Projecten, waar hij zijn carrière voortzette.

Simone is aan het presenteren

De ProRail studio

Nu houdt Rinaldo zich binnen de afdeling Communicatie bezig met alles rondom de ProRail studio. Die op de 5e verdieping van de Inktpot te vinden is. “De studio is mede dankzij corona opgericht, toen we even niet meer fysiek samen konden komen". Er worden verschillende programma’s opgenomen, zoals 'Live aan Tafel' van de Raad van Bestuur. Waarin zij de laatste ontwikkelingen met alle ProRail collega’s delen. Tijdens zo’n uitzending is hij verantwoordelijk voor de systemen in de studio, zoals het licht, geluid en bewegend beeld. Rinaldo zorgt ervoor dat alles technisch goed geregeld is, zodat de uitzending vlekkeloos verloopt.

Naast de technische kant is Rinaldo ook betrokken bij de inhoud van programma’s. "Los van het technische aspect zit er in mijn werk ook een groot menselijk aspect. ProRailers zijn namelijk geen acteurs of presentatoren. Ik word blij als mensen met een goed gevoel de studio verlaten en echt tevreden zijn over het programma dat wij hebben neergezet, terwijl zij met zenuwen de studio binnenliepen.

Simone zoekt iets op de laptop met een collega

Trainbow

Rinaldo is al lange tijd lid van Trainbow en sinds kort ook bestuurslid. “Ik vind het belangrijk dat er voor iedereen een veilige werkplek is waar je jezelf kunt zijn. Waar je gelijke kansen krijgt, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Door mijn afkomst en persoonlijke ervaringen is het voor mij vanzelfsprekend om me in te zetten voor diversiteit en inclusie. Daarom betekent Trainbow zoveel voor mij. De Pride vind ik heel mooi en gaaf. Het is goed om te zien dat er door heel het land aandacht aan wordt besteed. Dat wij daar als ProRail actief aan meedoen, laat mij zien dat ProRail betrokken is bij haar LHBTIQ+ collega’s en allies."

Wil je net als Rinaldo elke dag vooruit? Kies voor een carrière bij ProRail. Bekijk hier de vacatures bij jou in de buurt. 

Meer

Meer verhalen