Spelregels en deelname voorwaarden Baanbrekers

Een programma is geen programma zonder goede spelregels. Lees deze goed door voordat je meedoet. 

Doe je mee aan Baanbrekers, dan ga je akkoord met deze voorwaarden

 1. Alle medewerkers van ProRail kunnen meedoen met Baanbrekers. Je bent een medewerker als je een arbeids-, stage-, uitzend- of detacheringsovereenkomst hebt.
 2. Recruiters, searchers, vacaturehouders en leidinggevenden/collega’s die betrokken zijn bij de selectieprocedure van de vacature kunnen geen punten sparen. Zij mogen natuurlijk wel kandidaten aandragen.
 3. Alleen vacatures die extern gepubliceerd zijn doen mee. Interne vacatures kun je niet aandragen en voor open sollicitaties ontvang je geen punten.
 4. Let bij het delen van een vacature op de sluitingsdatum. Op een vacature waarvan de sluitingsdatum al voorbij is kan niet meer worden gesolliciteerd door jouw kandidaat. Solliciteert de kandidaat daarna op een andere vacature, dan krijg je alsnog punten. 
 5. Als jouw aangedragen kandidaat solliciteert, krijg je daarvoor 150 punten. Als de kandidaat daadwerkelijk start bij ProRail ontvang je nog eens 850 punten. Deze punten kan je vanaf 300 punten inwisselen in de cadeaushop.
 6. Je mag zo vaak nieuwe kandidaten aandragen als je wil. Zo spaar je nog even door voor de mooiste cadeaus. Kandidaten die je al hebt aangedragen of al in procedure zijn bij Recruitment kunnen niet nogmaals worden aangedragen via het Baanbrekersprogramma.
 7. Als dezelfde kandidaat door meerdere collega’s wordt aangedragen, krijgt alleen de collega die de kandidaat als eerste heeft aangedragen punten.
 8. Kandidaten die korter dan 6 maanden geleden uit dienst zijn gegaan bij ProRail kunnen niet via het Baanbrekersprogramma worden aangedragen.
 9. Kandidaten die nu door ProRail worden ingehuurd (bv via uitzendbureau of als zelfstandige) kunnen niet voor een vaste vacature worden aangedragen.
 10. Een aangedragen kandidaten heeft 4 maanden de tijd om te solliciteren, daarna ontvangt de aandrager geen punten, mits de kandidaat opnieuw wordt aangedragen. 
 11. De punten die je spaart zijn geldig tot 31 december van het volgende jaar. Dus punten die je in 2022 spaart zijn geldig tot 31 december 2023.
 12. Je kunt je punten niet inwisselen voor geld of aanvullen met geld. Ook kun je jouw punten niet aan iemand anders geven.
 13. Een kandidaat draag je aan via de speciale Baanbrekerspagina. Met nadrukkelijke toestemming van de aandragen kandidaat deel je daar naam en e-mailadres van de kandidaat. De collega’s van Recruitment nemen zo snel mogelijk contact op met de door jou aangedragen kandidaat.
 14. Recruitment bepaalt samen met de vacaturehouder of een kandidaat passend is voor ProRail en nemen persoonlijk contact op met de kandidaat om de uitslag van de sollicitatie te bespreken.
 15. De gegevens van een kandidaat (unieke persoon) mag jij één keer aandragen. Dit betekent dat jij dezelfde persoon niet vaker mag aangedragen als kandidaat.
 16. Het kan zijn dat we jouw persoonlijke score publiceren op een ranglijst. Door mee te doen met het programma geef je hier toestemming voor.
 17. De door jou gespaarde punten vervallen automatisch als je uit dienst gaat of als je contract afloopt.
 18. Heb je punten gekregen, maar weet je niet of je hier wel recht op hebt? Of heb je iemand aangedragen maar mis je punten? Neem dan contact op met baanbrekers@prorail.nl. 
 19. ProRail heeft het recht om tussentijds het programma of de spelregels aan te passen. Ook kan het zijn dat we het programma door omstandigheden moeten stopzetten.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen, bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar baanbrekers@ProRail.nl.