Carrièreprogramma IT-architect

Stoom door naar het IT-architectenvak bij ProRail.

 • Werk vanaf dag 1 als IT-architect.
 • Krijg antwoorden van jouw buddy en ervaren collega.
 • Pak je verantwoordelijkheden.
 • Draag bij aan duurzame mobiliteit.

Elke dag vooruit in IT-architectuur

Ben jij IT'er? Met ambitie? Wil jij doorgroeien naar het IT-architectenvak? Met het ProRail IT-architectenprogramma en deeltijdstudie zit je meteen op het goede spoor. Wij leiden je op terwijl je meteen aan de slag gaat als IT-architect. In dit 2-jarige opleidingsprogramma betaald door ProRail, volg je de 9 maanden durende post-hbo opleiding IT-architectuur en krijg je inhoudelijke ProRail vakopleidingen, intervisie sessies en een buddy om je te helpen. Van algemene kennis van ProRail, IT-architect vakopleidingen, de ICT-omgeving tot analytische en projectmatige vaardigheden. Wij zorgen ervoor dat jij alle kennis en vaardigheden opdoet die je nodig hebt om een succesvolle IT-architect te worden.

Er zijn beperkte plekken dus pak je kans. En het mooie is: je volgt dit programma samen met 4 andere ambitieuze collega’s. De garantie voor een inspirerende werkomgeving waarin je grote stappen zet.

Jij speelt de hoofdrol. Binnen het Carrièreprogramma IT-architect specialiseer jij je in het vakgebied van jouw interesse, dat aansluit op jouw achtergrond. Je kunt kiezen uit:

 • ICT-Logistiek, dat werkt aan digitalisering van Verkeersleiding, Incidentenbestrijding en Capaciteitsmanagement.
 • ICT-Assets & Bedrijfsvoering, voor datagestuurd assetmanagement en het optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen onze stafafdelingen.
 • ICT-Infrastructuur en Operatie, verantwoordelijk voor de platformen, netwerkintegraties, IT-tooling, teststrategieën en operationele servicedesk.
 • CIO-Office, dat zorgt voor het IT-landschap van de toekomst op basis van strategische keuzes.
Bekijk: Carrièreprogramma IT-architect

Jouw overgang naar IT-architectuur start bij ProRail

ProRail biedt deze kans en baan aan 5 IT-professionals. Je krijgt de post-hbo-architectenopleiding, inhoudelijke ProRail vakopleidingen, intervisie sessies en werkplek in een ambitieuze organisatie. Werken bij ProRail is werken aan automatische treinbeïnvloeding, slimme sensoren en data-analyse. Daarnaast draag jij met 700 IT-collega’s bij aan het innoveren en verduurzamen van het spoornetwerk. Met die IT verbindt ProRail steden en mensen via het spoor.

Informatieavond 

Wil je alvast ervaren hoe het is om bij ProRail te werken, kennismaken met collega architecten en alles te weten komen over dit programma? Kom dan naar één van de informatieavonden op maandag 15 mei (online) of op dinsdag 23 mei (fysiek in De Inktpot)

Kom op stoom met een opleiding en baan in IT-architectuur bij ProRail

Reageer voor 19 juni en solliciteer via onderstaande sollicitatiebutton.

Bekijk de vacature

Onze verhalen

Wat je echt wilt weten over werken bij ProRail

 • Wat doet ProRail precies?

  Bij de naam ProRail denken veel mensen in eerste instantie alleen aan treinen. Toch zit het net even anders: we beheren alle spoorwegnetwerken in Nederland. En wist je dat we in Nederland een van de drukste, betrouwbaarste en meest ingenieuze spoorwegnetwerken ter wereld kennen? Hoe fijn is het dan ook dat we kunnen rekenen op onze ruim 5.000 diverse collega’s. Met elkaar houden we 7.000 kilometer spoor – en alles wat erbij komt kijken – veilig en in topconditie. Van mooie stations en een optimale dienstregeling tot goed onderhouden bruggen, tunnels, overgangen, wissels en seinen. Wil je meer weten wat ons bezighoudt? Klik dan hier >

 • Wat is ProRail voor een werkgever?

  Bij ProRail leggen we met zo'n 5.000 medewerkers een puzzel die elke dag verandert. We zijn een organisatie met heel veel verschillende onderdelen, afdelingen en teams. Allemaal hebben we een gezamenlijk doel. Wat we doen, doen we voor de mensen die op ons spoorwegnet vertrouwen voor hun mobiliteit. Wil je meer weten over wie we zijn, klik dan hier >

 • Waar is ProRail gevestigd?

  Het karakteristieke hoofdkantoor van ProRail staat in Utrecht, uiteraard dicht bij het centraal station. Er zijn 4 regiokantoren in ons land: in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. Verder hebben we 12 verkeersleidingsposten, verspreid door heel Nederland.

 • Welke arbeidsvoorwaarden kan ik verwachten?

  Werken bij ProRail betekent met veel plezier resultaatgericht werken. Ook aan je eigen ontwikkeling. Daarnaast krijg je een goed salaris, een aanvullend keuzebudget, een persoonlijk studiebudget, een thuiswerkvergoeding, reiskosten en nog veel meer. Kijk hier voor al onze arbeidsvoorwaarden en hier voor de cao van ProRail.

 • Hoe is de werksfeer?

  Je werkt in een team van enthousiaste collega’s, die met lef en plezier elke dag het beste uit zichzelf halen. Daarbij kun je rekenen op veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. Zodat jij met jouw overstijgende blik en vernieuwingskracht de grootste impact hebt op onze resultaten. En loop je een keer vast of wil je overleggen met collega’s of je leidinggevende? Onze deuren staan altijd openLees meer over onze cultuur >

Meer vragen