Traineeships

Met een traineeship bij ProRail gaan deuren voor je open.

 • veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • interessante opdrachten met veel verantwoordelijkheid;
 • alle begeleiding die je nodig hebt om vooruit te komen;
 • bijdragen aan veilig en duurzaam vervoer.

Naar alle trainee vacatures

Elke dag vooruit met jouw traineeship

Je breed ontwikkelen en werken aan projecten die ertoe doen, dat is jouw traineeship bij ProRail. Op weg naar een topfunctie bij een bedrijf dat elke dag vooruitgaat. Daarbij krijg je direct de kans om de inhoud in te duiken en te werken aan projecten met een grote invloed op de maatschappij. In de 2 jaar dat jouw traineeship duurt krijg je 3 opdrachten. De eerste kiezen wij, de volgende 2 bepaal je zelf in overleg. Kies tussen 3 verschillende traineeships:

 • Management.
 • Finance.
 • Techniek.

Je komt bij ons in dienst voor 36 uur per week. Jouw werkweek ziet er voor een groot deel hetzelfde uit als die van de collega’s op jouw afdeling. Je rapporteert aan de manager van die afdeling. Daarnaast werk je gemiddeld 8 uur per week samen met andere trainees aan je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt trainingen, woont lezingen bij, werkt aan gezamenlijke projecten en doet mee met gezellige activiteiten zoals lunches, borrels of sport.

Jouw carrière begint bij deze video

Bekijk: Jouw carrière begint bij deze video

Bij ProRail ben je niet zomaar een trainee. Jij bent de leider van morgen. Of je nu kiest voor management, finance of techniek. Jouw carrière begint bij ProRail. Samen met collega's werk je aan de uitdagingen van de toekomst en draag je bij aan duurzame mobiliteit in Nederland. Je leert, groeit en ontwikkelt. Persoonlijk en in je loopbaan. Bij ProRail liggen de kansen voor het oprapen, aan jou om ze te pakken.

ProRail, jouw volgende stap?

Met jouw talent en ambitie maak jij het verschil voor het spoor en de maatschappij. Jouw initiatief, leergierigheid en ondernemersgeest zijn namelijk onmisbaar voor de duurzame mobiliteit van Nederland. Je wordt maximaal uitgedaagd en krijgt veel verantwoordelijkheid. Daarbij werk je samen met trainees, collega’s en managers. Ook kun je rekenen op uitstekende training, coaching en begeleiding. Zo werk je met plezier en groei je optimaal.

Lees meer over onze cultuur >

Samen met jou Nederland vooruit helpen

Elke dag rijden er in Nederland 5.500 treinen over 7.000 kilometer spoor. En de cijfers laten zien dat de vraag naar treinvervoer blijft groeien. In 2030 moeten er 30% meer treinen rijden. Om dat mogelijk te maken zijn daadkracht en vernieuwing essentieel. Als trainee bij ProRail vind jij antwoorden op de uitdagingen van morgen, terwijl je ondertussen jezelf ontwikkelt als professional. Werk als projectmanager, teamleider, bedrijfsjurist of technisch strateeg aan complexe vraagstukken in een dynamisch speelveld van collega’s, aannemers, vervoerders en andere belanghebbenden. Denk aan vraagstukken op het gebied van automatisch bestuurde treinen, toegankelijke stations of klimaatneutraal bouwen. Wat jouw expertise ook is, bij ProRail draag je bij aan het verbinden, verbeteren en verduurzamen van Nederland.

 • In 2030 moeten er 30% meer treinen rijden. 

 • 5.500 aantal treinen

Wat je echt wilt weten over een traineeship bij ProRail.

 • Hoe zit het traineeship bij ProRail in elkaar?

  Er zijn verschillende traineeships bij ProRail, 3 om precies te zijn. Voor Finance, Management en Techniek. Je krijgt 3 uiteenlopende opdrachten van 8 maanden. Die voer jij uit, dwars door de organisatie van ProRail. Heel divers, vaak complex en altijd leerzaam. Lees meer over onze traineeships >

 • Hoe word ik als trainee begeleid bij ProRail?

  Ontwikkeling is bij ProRail de normaalste zaak. Voor het traineeship maakten we zelfs een speciaal trainingsprogramma. Je gaat daarnaast elke dag vooruit met intensieve begeleiding. Een buddy, een werkplekbegeleider en een mentor staan voor je klaar. Lees meer over onze begeleiding >

 • Hoe is de werksfeer?

  Je werkt in een team van enthousiaste collega’s, die met lef en plezier elke dag het beste uit zichzelf halen. Daarbij kun je rekenen op veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. Zodat jij met jouw overstijgende blik en vernieuwingskracht de grootste impact hebt op onze resultaten. En loop je een keer vast of wil je overleggen met collega’s of je leidinggevende? Onze deuren staan altijd openLees meer over onze cultuur >

 • Ik ben geïnteresseerd! Hoe nu verder?

  Wat leuk dat je overweegt om in te stromen in één van onze traineeships. We nodigen je graag uit om te solliciteren. Wil je liever nog meer informatie, wij organiseren altijd eerst een inhousedag op ons hoofdkantoor in Utrecht. Zo kom je er snel of achter of wij een match zijn. Lees meer over onze sollicitatie procedure >

Meer vragen

Traineeships vacatures

Job alert instellen

Dat is jammer, op dit moment zijn er geen vacatures. Als je een job alert aanmaakt, dan krijg je direct een seintje als we wel een passende vacature voor je hebben.

Verhalen

 • Roel werkt als management trainee aan de spoorinfrastructuur van Nederland. over Roel Mollen

 • Bilal doet in 2 jaar tijd ervaring op binnen 3 verschillende afdelingen. over Bilal Sahraoui

 • Rixt werkt als technisch trainee aan het verduurzamen van goederenvervoer. over Rixt van der Leij

 • Meer verhalen